Nappflaska nyfödd – tankar, råd och tips

Att hitta en passande nappflaska till sin nyfödda bebis kan vara en utmaning, framför allt som nybliven förälder. Vilka egenskaper utmärker egentligen en bra nappflaska? Vi har många fina alternativ i sektionen för nappflaska nyfödd. Men innan vi berättar mer om det tänkte vi dela några tankar, råd och tips kring att flaskmata sin nyfödda bebis.

Ditt beslut ska respekteras

Det finns många förklaringar till att en mamma ger nappflaska till sin nyfödda bebis istället för att amma, det kan grunda sig i både ett aktivt och ofrivilligt val. Vissa föräldrar önskar att dela ansvaret mer och väljer därför att flaskmata sin bebis, för andra fungerar inte amningen, hur mycket man än vill och försöker, det kan även finnas hälsoskäl som ligger till grund för beslutet att inte amma. Varje livssituation är unik, det viktigaste är att ditt beslut respekteras, och att ditt, och ditt barns, välmående kommer först.

  Lyssna till din bebis

  Det kan vara smått överväldigande när det är dags att införskaffa nappflaska till din nyfödda, men ett tips är att börja med en mindre nappflaska. Vilken nappflaska som är bäst för din bebis finns inget facit för. Det enda man kan göra som förälder är att lyssna in sin bebis, kom ihåg att du känner din bebis bäst, och du kommer märka när den trivs med en viss nappflaska.

  nappflaska nyfödd

  Några tips kring hur man kommer igång med flaskmatning

  • Häll några droppar bröstmjölk, eller modersmjölkersättning, på toppen av dinappen för att bebisen ska förstå att det finns mat i flaskan.
  • Kittla bebisens överläpp med dinappen och vänta in att bebisen öppnar munnen innan du ger flaskan.
  • Vänta tills att bebisen är hungrig.
  • Se till att mata i en lugn miljö utan risk för störningsmoment.
  • Mata bebisen när den precis vaknat då den ofta accepterar flaskan lättare då än när hen vaknat till och lättare distraheras av sin omgivning.

  3 möjliga förklaringar till varför bebisen inte är nöjd med sin nappflaska

  1. Fel flöde på dinappen. Får bebisen anstränga sig för att få i sig maten? Då behöver den förmodligen en dinapp med rikare flöde. Hostar bebisen upp mat när den får flaska? Då behöver den förmodligen en dinapp med långsammare flöde. Se vårt sortiment av dinappar här.
  2. Uppblåst mage. Verkar bebisen besvärad av gas i magen? Detta kan bero på att dinappen inte sluter tätt och att bebisen sväljer luft under matningen. En bredare och bröstliknande dinapp som täpper till mungiporna minskar risken för uppblåst mage och kolik.
  3. Bebisen verkar inte mätt. Är bebisen missnöjd när flaskan urdrucken? Då kan det vara dags att byta till en större nappflaska.

  nappflaska nyfödd

  Nappflaskan som verkligen fungerar

  Våra nappflaskor har en unik dinapp med ett dubbelt antikolik-system som betydligt reducerar risken för kolik. Den ergonomiska och bröstliknande formen bidrar till ett naturligt grepp, och underlättar övergången från bröst till flaska utan att förvirra bebisen. Våra nappflaskor har hög acceptans och de flesta bebisar greppar vid första försöket.

  7 anledningar till att du ska välja Herobilitys nappflaska 

  1. Unik dinapp med dubbelt antikolik-system
  Vår ergonomiska och bröstliknande dinapp är unik på marknaden. De mjuka kullarna täpper till bebisens mungipor och förhindrar att hen sväljer luft. Luftventilerna förhindrar att vakuum byggs i flaskan, vilket resulterar i ett jämt flöde. Dinappen har hög acceptans och fungerar oftast vid första försöket.

  2. Smidig och enkel rengöring
  Vår nappflaska har en vid öppning som gör den busenkel att rengöra eftersom du lätt kommer åt med diskborsten. 

  3. Lätt att fylla flaskan
  Tack vare den vida öppning minskar risken för spill, när man exempelvis doserar ersättningspulver i flaskan.

  4. Säker för din bebis
  Vi kompromissar inte med materialet i våra produkter. Samtliga av Herobilitys nappflaskor är därför fria från BPA och andra skadliga ämnen.

  5. Klumpfri blandning
  Vårt smarta mixernät gör att ersättning och välling lätt blandas utan att klumpar bildas. Samtliga nappflaskor har även ett läckagesäkert lock.

  6. Utvecklad i Sverige
  Våra nappflaskor, och övriga produkter, är utvecklade i Sverige, av erfarna produktutvecklare och designers. Våra nappflaskor är kvalitetssäkrade och följer europeisk standard.

  7. Något för alla
  Vi har ett brett utbud av nappflaskor, både design- och storleksmässigt.

  Hitta din favorit bland våra nappflaskor här.

  nappflaska nyfödd

  Om man kan, rekommenderar vi att man ammar (eller ger bröstmjölk från flaska), speciellt under de första 6 månaderna i bebisens liv. Det är givetvis fördelaktigt om bröstmjölk är en del av ditt barns kost i ett år eller längre. Bröstmjölk innehåller alla de näringsämnen ditt barn behöver under de första 6 månaderna, förutom vitamin D (därför får bebisar D-vitamintillskott i form av droppar).