Dinapp Herobility – älskad av de mest kräsna bebisarna

Många som köper nappflaskor kanske inte lägger alltför mycket vikt vid dinappens utformning. Men det är viktigare än man kanske tror. Den största anledningen till att bebisar ratar vissa nappflaskor har just med dinappen att göra. Herobilitys dinapp har en väl genomtänkt design och bröstliknande form. I denna artikel berättar vi om vår unika dinapp, hur man rengör den, hur ofta man bör byta ut den, hur man väljer rätt storlek på dinapp samt vad spädbarnskolik är. Vill du hellre hoppa direkt till produktsidan går det också bra > Dinapp Herobility – se utbudet här.

Risken för spädbarnskolik minskar med rätt dinapp

Det är inte ovanligt att små bebisar drabbas av kolik, vanligtvis inträffar det inom de första levnadsmånaderna. Koliken är oftast som mest intensiv när barnet är 1,5 till 2 månader gammal. Det kan vara svårt som förälder att avgöra om det rör sig om kolik eller inte då de flesta bebisar skriker, mer eller mindre, under första tiden. Det finns dock några kännetecken för spädbarnskolik som du kan vara uppmärksam på:

  • Barnet skriker otröstligt under flera timmar i sträck, i flera omgångar under dygnet.
  • Barnet kan verka besvärad av magont, jämra sig och spänna kroppen.
  • Barnet skriker vanligtvis som mest senare på dagen (eftermiddag och kväll).
  • Barnet har svårt att bajsa.

Oftast går spädbarnskolik över av sig själv, men är man osäker, orolig, känner sig uttröttad som förälder, ska man alltid kontakta sin lokala Barnavårdscentral för stöd och rådgivning. Kom ihåg att det alltid är ditt barns allmäntillstånd som är den viktigaste vägvisaren. Skulle ditt barn bli sämre, verka slö, inte vilja äta måste du söka akut vård!

dinapp herobility

Vad gör Herobilitys dinapp så unik

Vår prisbelönta dinapp har ett dubbelt antikolik-system som betydligt minskar risken för spädbarnskolik. Den har dessutom en ergonomisk, bröstliknande design, vilket bidrar till ett naturligt grepp och därmed lättare övergång från amning till flaskmatning.

Med andra dinappar upplever många föräldrar att deras bebisar sväljer luft, vilket orsakar gaser i magen. Herobilitys dinapp har mjuka, bröstliknande kullar som sluter tätt vid mungiporna och förhindrar att bebisen sväljer luft. Vår dinapp har dessutom dubbla luftventiler som förhindrar uppbyggnad av vakuum i flaskan, vilket i sin tur bidrar till ett jämt flöde. Vår dinapp har hög acceptans på över 97%* och är älskad av de mest kräsna bebisarna. Föräldrar världen över vittnar om att deras bebisar accepterar vår nappflaska redan på första försöket.

Behöver du hjälp med att komma igång med flaskmatning? Läs våra råd och tips här. 

dinapp herobility

Vilken storlek på dinapp passar mitt barn?

Herobilitys unika dinapp finns i fem storlekar, eller närmare bestämt, de har fem olika flöden. Läs mer i listan nedan för våra generella rekommendationer.

  • XS 0+ månader – Långsamt flöde, kort dinapp. Lämplig för bröstmjölk och ersättning.
  • S 0+ månader – Långsamt flöde, normal dinapp. Lämplig för bröstmjölk och ersättning.
  • M 2+ månader – Medium flöde, normal dinapp. Lämplig för bröstmjölk och ersättning.
  • L 4+ månader – Snabbt flöde, normal dinapp. Lämplig för alla typer av vätskor.
  • XL 6+ månader – Självreglerande flöde beroende på hur hårt bebisen suger. Extra snabbt flöde, normal dinapp. Lämplig för trögflytande vätskor som till exempel välling.

Vilken dinapp får jag när jag beställer nappflaska hos er?

Nappflaska 140 ml medföljer dinapp med storlek S
Nappflaska 240 ml medföljer dinapp med storlek M
Nappflaska 340 ml medföljer dinapp med storlek L

Tecken på att du förmodligen behöver byta storlek på dinappen

Verkar bebisen besvärad under måltiden? Kanske får den anstränga sig och suga hårt för att få i sig maten? Då behöver du förmodligen byta till en dinapp med rikare flöde. Om bebisen däremot hostar och sätter i halsen under måltiden, är flödet förmodligen för snabbt, du behöver då byta till en dinapp med långsammare flöde.

Hur länge håller dinappen?

Enligt europeiska standarden rekommenderas att man byter ut dinapp varannan månad. Undersök dinappen dagligen före användning, vid minsta tecken på slitage ska den bytas ut omedelbart. Detta för att säkerställa hygien och säkerhet.

Hur gör jag rent dinappen?

Våra dinappar steriliseras alltid under produktion, dock rekommenderar vi att man även steriliserar hemma innan första användningen. Fyll en kastrull med vatten och lägg i dinappen, låt koka i minst 5 minuter. Dra därefter av kastrullen från spisen och låt dinappen svalna. Dinappen kan diskas för hand, samt diskas i maskin i övre facket på max 55C°. Läs mer här om hur du bäst rengör ditt barns nappflaskor.

Säkra material

Vi kompromissar inte med materialet i våra produkter. Samtliga dinappar är gjorda av högkvalitativ medicinskt silikon.

Utvecklade i Sverige 

Herobilitys produkter är utvecklade i Sverige. De genomgår en lång process från att första idén kläcks till att produkten finns i vår webshop. Samtliga produkter är kvalitetssäkrade och följer europeisk standard.

 dinapp herobility

*enligt kundundersökning 2017.