Om oss

Herobility – Utvecklad av föräldrar. Godkänd av barn.

Alla produkter från Herobility är utvecklade av föräldrar och baseras på verkliga erfarenheter och med- och motgångar. Produkterna ska underlätta för föräldrar och barn samt ge lite extra superkraft vardagen. För oss är barn och deras föräldrar hjältar.

Herobility handlar om vår nästa generation. Inte bara när det gäller att skapa produkter som barn älskar. Men också när det gäller att ta ansvar för vår planet. Vi försöker hitta nya sätt, nya material och nya lösningar som gör det mer hållbara valet till det enklaste valet. En del av vår vinst kommer alltid att investeras i projekt och välgörenhetsorganisationer som kämpar för barn och hjälper till att ta bättre hand om vår planet. Vi på Herobility tror att alla kan och bör göra något för att försöka göra världen till en bättre plats. Vi stödjer organisationer som World Childhood Foundation och Trees for the Future.

Eco-linjen från Herobility är en serie miljövänligare produkter som är tillverkade med till exempel växtbaserat material. Bioplast eller PLA. Växterna absorberar koldioxid från atmosfären när de växer, vilket minskar vårt koldioxidavtryck.

Det hela började när jag var på väg att bli pappa för tredje gången och det slog mig att det inte hade skett några förbättringar på nappflaskefronten överhuvudtaget. Jag föreställde mig hur den ultimata nappflaskan skulle vara och insåg snart att det inte fanns något liknande på marknaden. Med några månader kvar till födseln av min älskade dotter Alva, började jag utveckla och designa, och med tiden föddes även vår nappflaska, Herobility Baby Bottle. Alva älskade den. Andra barn älskade den. Och det gjorde även deras föräldrar. Vår nappflaska blev snabbt en favorit bland föräldrarna.

Säger Mikael Bergström, grundare och VD.

Förutom den perfekta nappflaskan har vi lanserat flera andra innovativa babyprodukter sedan starten i februari 2017. Tack vare över ett decenniums erfarenhet av att arbeta med träningsflaskor i hög kvalitet genom Smartshake har vår start varit fantastiskt bra. Idag kan du hitta Herobility i mer än 20 länder genom våra dedikerade partners.


Herobility en del av Smartgroup

Smartgroup är ett ”brandhouse” som har specialiserat sig på att utveckla, marknadsföra och sälja produkter i de snabbt växande industrierna fitness och wellness under varumärket Smartshake och inom baby under varumärket Herobility

Gemensamt för båda varumärkena är att produkterna har en modern svensk design, löser vardagsproblem och har unika patenterade funktioner. De båda bolagen satsar även hårt på att utveckla produkter miljövänligare material såsom bioplast, glas och metall.  

Smartgroup blev utsedda till Gasell Företag och Årets Exportbolag av Dagens Industri. Finalist i EY Entreprenour of the Year. Finalist årets företagare Sverige. Årets Fitness tillbehör ISPO 2016. Årets Babyprodukt 2018.

Smartgroup AB grundades av Mikael Bergström under år 2009. Idag är Smartgroup ett familjeägt företag tillsammans med drygt 1 300 investerare som tror på den framgångsrika resan. Representerad i 90 olika länder med kontor i Sverige och lager som på tre olika kontinenter.

• Västerås, Sverige
• Chicago, USA
• Ningbo, Kina

Mikael revolutionerade shakerbranschen när Smartshake lanserades år 2009. Idag har Smartgroup som mål att göra exakt samma framgångsrika resa med Herobility – föräldrarna är de smartaste, bästa och säkraste produkterna för sina barn.

Smartshake - mer än en flaska

Efter ett decennium av innovation har Smartshake etablerat sig som det smarta accessoaren för den trendmedvetna slutkonsumenten. Smartshake är ett etablerat livsstilsmärke som säljs i mer än 90 marknader. Smartshake inriktade sig under de första åren på den snabbt växande fitness marknaden, med Smartshakes innovativa mixningsnät och smarta behållare för proteinpulver fick varumärket direkt fotfäste i branschen och är idag marknadsledande i Norden. Idag siktar Smartshake mot en bredare målgrupp.